Hledat
Česko
Zobrazit katalog
    Menu Close

    Kuzu škrob

    Alternativní název: Kudzu
    Výrobce: Ostatní
    Dostupnost: Skladem
    166 Kč
    i h

    Popis:
    Kuzu škrob se získává z kořene japonské rostliny pueararie. Jedná se o popínavé byliny a keře z oblasti tropů a subtropů. Pueararie jsou velmi invazivní rostliny, které dokáží pokrýt rozsáhlou plochu včetně vegetace nebo třeba elektrického vedení. Využívá se proto jako krycí rostlina či jako krmivo. Kuzu je nepřekonatelný prostředek pro zahušťování. Po jeho použití jsou např. omáčky jiskřivé, průhledné, polévkám přidá lesk. Při zahušťování výrazně nezmění původní chuť omáčky ani polévky.
    Používá se k zahušťování omáček, polévek, pudingů, masových směsí apod. Zelenina a ryby poprášené kuzu před fritováním mají světlý křupavý povrch. Protože kuzu pomáhá vyrovnávat kyselost z cukrů, je tedy ideální do různých dezertů, pudingů, ovocných koláčů apod.

     

    Složení:
    Kuzu škrob BIO

     

    Použití:
    Na jeden šálek tekutiny rozdrťte asi 1-2 lžičky kuzu. Rozpusťte ve studené vodě a poté přidejte do polévek, omáček, pudinků. Za stálého a pomalého míchání vařte na mírném plameni, dokud nezprůhlední.

     

    Skladování:
    Skladujte v suchu a chladu

     

    Země původu:
    Japonsko

     

    Balení:
    100 g

    0.0 0
    Napište vlastní recenzi Close
    *
    *
    • Špatný
    • Vynikající
    *
    *
    *
    *
    Tomáš Němec

    Tomáš Němec



    Jestli si nevíte rady s výběrem, rád vám poradím na Facebookové poradně nebo na emailu info@apotekatcm.cz


    2014-2017 TCM Lóngmen Škola TČM Hradec Králové (Mudr. Michal Strnad)

    2019-2022 1. Škola TČM obor Fytoterapie tčm zakončena 2022 (Mgr. Jana Krameriova)

    2022-? 1. Škola TČM Postgraduální studium Fytoterapie tčm.

    A mnohé další, TCM se věnuji přes 10 let