Hledat
Česko
Zobrazit katalog
    Menu Close
    Dostupnost: Skladem
    139 Kč
    i h

    Popis:
    V Číně se užívá ve stravě mnoho prostředků a přípravků, jejichž použití a způsob přípravy nejsou u nás zatím zcela běžné. Jedním z nich je i tento, nelze ho konzumovat jako základní potravinu, ale pouze jako potravinu doplňkovou.

    Dávkování:
    Obvyklá dávka 10 – 15 g

    Způsob přípravy:
    Připravte si cca 1/4 litru vody na vývar a přidejte odměřené množství. Vařte asi 5 - 10 minut na mírném ohni. Vývar i s kousky je možno přidávat do jídel čínského charakteru.

    Doporučujeme dodržet tradiční způsob přípravy:
    Nepoužívat kovové předměty během celé doby přípravy, tj. využít skleněné či kameninové nádoby, dřevěné pomůcky apod.

    Upozornění:
    Není určeno jako náhrada pestré stravy.
    Nepřekračujte doporučené dávkování.
    Dle TČM neužívat při nachlazeních, ganqiyu, xueyu, neire, xuere, huowang, xiajiao xuhan.
    NEUŽÍVAT PO 3. MĚSÍCI TĚHOTENSTVÍ

    Balení:
    40g

    5.0 1
    Napište vlastní recenzi Close
    *
    *
    • Špatný
    • Vynikající
    Host | 30.08.2024 19:01
    Zánět žaludku
    Jeden z mála čajů, který jsem zvládla vypít při zánětu žaludku, když jsem nemohla nic pozřít. Děkuji za doporučení.
    Pomohlo Vám toto hodnocení? Ano Ne (0/0)
    *
    *
    *
    *
    Rozšířený popis z herbáře: (dostupné jen pro věrné zákazníky, pokud chcete klasický popis eshopu, můžute si jej zobrazit v záložce nahoře)
    Blogové příspěvky, kde je zmíněn tento produkt
    Kov náležící plicím (jin) a tlustému střevu (jang)
    Pojednáváme o vlivu elementu kovu v tradiční čínské medicíně na střední věk a stáří. Starší lidé často projevují nedostatek jangu a stahují se do sebe. Dochází k zhoršení smyslů, paměti a může se objevit demence. Je důležité podporovat aktivitu a dobrou náladu a najít si koníček. Duše kovu je spojena s moudrostí, kterou je možné předávat dalším generacím. Pro harmonii kovu se doporučuje posilování čchi, povrchu těla a podpora ledvin.
    Stagnace čchi jater a blokáda
    Nedostatek čchi a horkost v ohni jater mohou být způsobeny emočním vypětím, přepracovaností a nesprávnou stravou. Projevy zahrnují blokády jater, noční přemítání, bolesti hlavy a trávicí potíže. Cvičení qi kung a strava s dobře stravitelnými jídly pomáhají posilovat čchi a střed. Vyhněte se alkoholu a ostrým, horkým potravinám, které podráždí játra.
    Podzim z pohledu čínské medicíny
    Podzim je obdobím očisty a posílení těla. Doporučuje se používat byliny a potraviny, které vyživují plíce a tlusté střevo. Chlad a chladný vítr mohou způsobit různá onemocnění. Doporučuje se pít prohřívací tekutiny a jíst potraviny s mírně pálivou chutí.
    Velká podzimní slezinová dietetika
    Tento článek se zaměřuje na posílení sleziny v období přelomu podzimu a zimy. Během této doby je vhodné upravit stravovací návyky a zvolit potraviny, které podporují zdraví sleziny. Uvádím několik doporučení: Omezte konzumaci surových potravin a šťáv, jelikož mohou v této fázi zatížit slezinu. Prvek země, spojený s tímto obdobím, můžete posílit konzumací potravin jako je celer, kopr, vojtěška a další. Doporučuje se také zařadit potraviny, které podporují krvetvorbu, jako je červená řepa.
    Tomáš Němec

    Tomáš Němec



    Jestli si nevíte rady s výběrem, rád vám poradím na Facebookové poradně nebo na emailu info@apotekatcm.cz


    2014-2017 TCM Lóngmen Škola TČM Hradec Králové (Mudr. Michal Strnad)

    2019-2022 1. Škola TČM obor Fytoterapie tčm zakončena 2022 (Mgr. Jana Krameriova)

    2022-? 1. Škola TČM Postgraduální studium Fytoterapie tčm.

    A mnohé další, TCM se věnuji přes 10 let