V tuto chvíli se nacházíte na herbáři , pokud si chcete produkty objednat, musíte na náš nový web apoteka-eshop.cz , Na novém eshopu se při zobrazení produktu, nachází Zelené tlačítko , které Vás odkáže "tady" na herbář, kde se o produktu dočtete mnohem více informací.


Rozumím, a chci pokračovat na herbáři, Toto není eshop!

Živý prírodní šampón na vlnité a nepoddajné vlasy

Olivový olej:Olivový olej je bohatý na vitamíny A, B, D a E, což jsou vitamíny, které jak vnitrne, tak pri zevním použití pomáhají stimulovat vlasové korínky a tím výrazne zrychlit rust našich vlasu. Zároven vlas úcinne hydratuje a regeneruje a tím zamezuje jeho krepatení, vysušování, ale i nadmerné…

Detail produktu

Domovská stránka

Mycosin sérum

Popis:
Mycosin sérum s mírne kyselým pH pro speciální péci o svedivou, suchou, zarudlou a citlivou pokožku se sklonem k výskytu kožních plísní nebo kvasinkových infekcí. Sérum pusobí antimikrobiálne a obsažené prírodní složky zmírnují nepríjemné pruvodní jevy kožních plísní jako je suchost, svedení, pálení nebo zarudnutí pokožky.

Použití:
Dukladne protrepejte a jemne rozetrete na postižená místa. Lze pridat i nekolik kapek séra do ošetrujícího krému ci mléka. Nepoužívejte sérum pro ošetrení ocních partií a sliznic. Nevhodné pro deti do 3 let!

Úcinné látky:
Konopný olej, alkohol, hrebícek, arnika, kyselina mlécná, grepová semínka

Složení:
Alcohol Denat., Cannabis Sativa Seed Oil, Arnica Montana Flower Extract, Glycerin, Eugenia Caryophyllus Flower Oil, Aqua, Citrus Grandis Seed Extract, Sodium Caproyl / Lauroyl Lactyl Lactate, Triethyl Citrate, Menthol, Salvia Officinalis Leaf Oil, Salicylic Acid, Lactic Acid, Eugenol, D-Limonene, Geraniol, Linalool, Benzyl Salicylat.

Obsah:
20 ml

Konopný olej:
Konopí seté je jednoletá rostlina z celedi konopovité (Cannabaceae). Má významne lécivými úcinky a  širokospektrální využití. Konopí prirozene obsahuje psychoaktivní chemické látky, tzv. kannabinoidy, tech je okolo 100 druhu. Mezi nejznámejší a nejvýznamnejší patrí THC (tetrahydrokannabinol), který je psychoaktivní a znacne ulevuje od bolesti, ovšem je nelegální. Druhý nejznámejší kannabinoid je CBD (kannabidiol), nevyznacuje se psychoaktivními úcinky, za to je lécivý a vhodný tak na kožní onemocnení. CBD je legální, i když s jistým omezením. V kosmetickém prumyslu se používá odruda bez obsahu THC (je povolené jen do obsahu 0,03%). Konopí je bohaté na vitamin E, minerály (horcík, zinek, vápník, draslík, sulfur, želeno ad.), enzymy a hlavne nenasycené mastné kyseliny. Z konopí se využívají predevším semínka (k prímé konzumaci), ze kterých se následne za studena lisuje jedlý konopný olej.
Konopný olej (tedy i konopná semínka) náleží k jednomu z nejhodnotnejších oleju na svete, díky svému vysokému obsahu (pres 75%) omega-3, omega-6 a omega-9 nenasycených mastných kyselin, které jsou jako v žádné jiné rostline v naprosto ideálním a nenahraditelným pomeru pro lidské telo. Podporuje správnou funkci celého organismu a navrací ho do rovnováhy, pomáhá se zažívacími potížemi, stimuluje imunitu, obnovuje tkáne, snižuje otoky, je protizánetlivý a protirakovinný. Díky se tomu se dá oznacit za superpotravinu. Na plet má také blahodárné úcinky, je vhodný pro všechny typy, neucpává póry, naopak bojuje proti již vzniklému akné a zároven funguje i jako prevence. Lécí kožní onemocnení, jako je suchý ekzém, lupénka, ruzné dermatitidy a akné. Podporuje proces hojení a obnovuje seberegeneraci pokožky. Díky obsahu vitaminu E chrání pokožku pred vnejšími vlivy a známkami stárnutí (vrásky, unavená plet). Pokožku tedy regeneruje, promaštuje, zklidnuje, zvlácnuje a zvyšuje její odolnost.

Alkohol:
Alkohol se získává fermentací rostlinných cukru (nejcasteji z kukurice, cukrové trtiny nebo obilnin - pšenice a žito). Ve složení narazíme i na denaturovaný alkohol (Alcohol denat nebo SD/CD Alcohol) s pridanou látkou, která ho delá nepoživatelným, ovšem ve funkcnosti se neliší od ethyl alkoholu. Alkohol se obecne nedoporucuje na citlivou, detskou a kojeneckou pokožku a ocní okolí, vedecky ovšem nebyly prokázány úcinky vysušování, podráždení, alergických reakcí a prostupnosti do tela/konží tkáne, kde by ethanol mohl pusobit na zdraví cloveka. V nízkých koncentracích muže alkohol docasne pomoci s kožními problémy, ovšem ve vetším množství - 50 % a více - (zpravidla je-li umísten v prvních šesti ingrediencích v INCI) se pro jistotu nedoporucuje na žádný typ pleti nebo alespon ne pri dlouhodobé a pravidelné aplikaci.
Ethanol se v kosmetice používá predevším jako konzervant a rozpouštedlo (vetšina rostlinných silic je rozpustná v alkoholu). Delá pokožku propustnejší, tím umožnuje dalším látkám (napríklad pecujícím) se rychleji vstrebat a znásobit tak svuj úcinek. Vykazuje antimikrobiální úcinky. Na pokožce se rychle odparuje (do 11,7 vterin), címž výtvárí všem známý chladivý efekt. Všeobecne se doporucuje na smíšený a mastnejší typ pleti, nebot pomáhá regulovat mazové žlázy. V menších koncentracích neuškodí ale ani citlivé ci suché pokožce. Pri pravidelném používání ve vysokých koncentracích muže ovšem narušit ochrannou bariéru pokožky, která pri nedostatecné péci muže být náchylnejší k zacervenání, vysušení, nadmernému maštení nebo akné.

Hrebícek:
Hrebíckovec je tropický až 20 metru vysoký stálezelený strom s vonavými listy. Zrídka se na nem rozvinou kvety karmínové barvy, nebot se jako korení (hrebícek) používají ješte nerozvinutá poupata. Hrebíckovec pochází z Moluk, v soucasné dobe se hrebícek dováží predevším z ostrovu Madagaskar, Zanzibar a Pemba. Hrebíckovec nasazuje poupata 2x do roka - od cervence do zárí a od listopadu do ledna. Suší se a používají ve forme nálevu, prášku ci éterického oleje, který je získáván destilací kvetních poupat a listu vodní parou. Hrebíckovec vonný obsahuje fenoly, fenolkarbolovou kyselinu, trísloviny, flavonoidy, pryskyrice, sliz, olej a až 20 % silic obsahující eugenol a caryophyllen. Dalšími látkami jsou horcík, železo, vápník, sodík, mangan, selen, vitaminy A, B, C, E, K, kyselinu listovou, betakaroten ci omega 3 a 6 nenasycené mastné kyseliny. Z hrebícku se rovnež pripravuje tinktura. Na míste je opatrnost pri zevní aplikaci - u citlivejších jedincu by mohlo dojít ke kožnímu zánetu. Hrebíckový éterický olej je lépe používat po konzultaci s odborníkem.
Hrebícek má antiseptické, anestetické, antivirové, povzbuzující a afrodiziakální úcinky, pomáhá tišit bolesti a urychluje hojení infekcních poranení. Uplatnen má zvlášte pri trávicích obtížích - funguje jako prevence pred žaludecní nevolností, uvolnuje krece a ulevuje pri nadýmání. Vhodný je též pri nechutenství, zánetu žaludecní sliznice, zvracení nebo zácpe. Casto se využívá pri problémech v dutine ústní - pri zápachu z úst, pri zánetu a bolesti dásní a zubu. Díky hrejivým a znecitlivujícím úcinkum se hrebícek používá k masážím pri bolestech zad ci kloubu. Pro antiseptické schopnosti je výborným prostredkem k lécení infekcí, jako jsou nemoci z nachlazení, úplavice, tuberkulóza ale také malárie. Je velmi úcinný v boji s parazity, napr. pri svrabu. Hrebícek pusobí proti plísním, cistí a dezinfikuje nejen prostor, ale také dýchací cesty, uvolnuje tak odkašlávání. Jeho esence funguje jako odpuzovac hmyzu. V kosmetice se hrebícek používá pri problémech s akné. Inhalace hrebícku povzbuzuje mysl a posiluje pamet.

Arnika:
Prha arnika je cenná lécivá rostlina spadající do ohrožených druhu. Nejcasteji se s ní setkáme v podobe tinktury nebo masti, ty se vyrábejí z okvetních lístku žlutavé barvy. Arnika je jedovatá a užívá se jen zevne. Užívání vnitrne musí probíhat pod dohledem doktora, nebot se lze snadno predávkovat a zpusobit organismu otravu, která se projevuje nejcasteji zvýšením tepu srdce. Není to alergen, ovšem u citlivejších jedincu muže zpusobit kontaktní dermatitidu.
Arnika obsahuje silice, trísloviny, karotenoidy, mastné kyseliny a flavonoidy. Je antibiotická, protiplísnová, mírne protinádorová a silne protizánetlivá. Urychluje hojení, používá se tedy hlavne na drobná poranení, bodnutí hmyzem, popáleniny i omrzliny, pohmoždeniny, modriny, otoky, vredy, krecové žíly, bolesti kloubu a svalu, artritidu nebo revma. Arnika se nesmí používat na vetší otevrené rány. Vhodná je tedy napríklad po sportu na rekonvalescenci svalu a kloubu.

Kyselina mlécná:
Lactic acid (kyselina mlécná) vzniká fermentací bakterií, které se nacházejí v ovoci, zelenine nebo mléce. Tato kyselina muže tedy být živocišného puvodu, ovšem velmi casto se vyrábí synteticky, nebot je snažší ji takto získat, pracovat s ní a navíc je i mnohem stabilnejší. Je to jedna z AHA kyselin, má tedy exfoliacní schopnosti, címž potenciálne delá pokožku citlivejší (hlavne na slunecní zárení). Jinak ale nemá žádné další negativní úcinky na plet ani zdraví.
Kyselina mlécná se v kosmetice používá predevším pro své exfoliacní schopnosti (rozpouští látky, které drží odumrelé kožní bunky pohromade, tím se odhaluje jemnejší a mlade vypadající vrstva pokožky). Redukuje první známky stárnutí jako vrásky i pigmentové skvrny a sjednocuje barevný tón pleti. Mimo jiné upravuje pH produktu, pleti i vlasu. Také má hydratující a zvlhcující úcinky.

Grepová semínka:
Extrakt pusobí až proti osmi stovkám kmenu bakterií a viru, proti stovce kmenu plísní a také proti jednobunecným parazitum. Samotné bioflavonoidy navíc ulehcují trávení, cistí organismus a posilují imunitu, címž napomáhají v prevenci proti nachlazení, infekcím a zápalum. Mají též antioxidacní úcinky spocívající v zachytávání volných kyslíkových radikálu. V malém semínku se tak koncentruje schopnost problém rešit (nicení bakterií, viru a plísní) a zároven posilovat organismus a problémum predcházet.Díky mnohostrannému úcinku grepových kapek mužeme ríct, že je to predevším kandidát na cestné místo v lékárnicce každé domácnosti. Ale nejen to, užívání grepových tinktur umí pomáhat v zdravotní prevenci a posilovat organismus pro boj s mnoha problémy.Kdy mužeme grepové semínko užívat pri akutních problémech a zevne? Na zevní užití je vhodný olej z grepových semínek. Olejem potíráme postižená místa, mužeme ho použít i jako kloktadlo. Blahodárne pusobí predevším pri zánetech pochvy, u poševních mykóz a u parazitálních onemocneních pochvy (napr. chlamydie). Dobré zkušenosti jsou s obklady bércových vredu. Potlacuje infekce dutin, nosohltanu, prudušek, uší, ale i mocových cest. Pusobí na zánety v ústní dutine – afty, zánety dásní, zubní kazy. Potlacuje plísne a problémy vyskytující se na kuži, na nehtech i na sliznicích – opary, akné, ekzémy, koprivky, mykózy, dermatitidy, lupénka, pásový opar. Pri problémech vlasu a pokožky ve vlasech i u lupu pomáhá oplach roztokem grepu. Pri velké trpelivosti pomuže i u likvidace bradavic. Je vhodný i pri pocení nohou.Jaké možnosti má grepové semínko pri vnitrním užití? Prostrednictvím úcinných látek v jadérku grapefruitu nám príroda dává mocný prostredek, jak posílit imunitní systém. Díky tomu mužeme dosáhnout zlepšení u akutních i chronických zánetu. K vnitrnímu užití jsou vhodné predevším tinktury, které se užívají nakapáním do tekutiny. Úcinek je pomalejší a dlouhodobejší. Je vhodný jako podpurný prostredek pro astmatiky. Blahodárne pusobí u alergií, predevším potravinových. Prispívá ke zklidnení žaludecních a strevních potíží – at už jde o nadýmání nebo prujem ci zácpu – pusobí i na zánety ve strevech, je vhodný pri ruzných formách kolitidy nebo Crohnove nemoci. Pusobí jako prírodní antibiotikum, takže pomáhá pri všech prípadech akutních virových a bakteriálních infekcí. Pomáhá i zdravému organizmu bojovat s bežnými neprátelskými viry, bakteriemi, plísnemi a parazity, které na nej denne útocí, posiluje odolnost organismu. Blahodárne pusobí pri gynekologických problémech, zejména u zánetu a výtoku, které zpusobuje Candida albicans. Je jedním z prostredku, který likviduje Helicobacter pylori, který je castou prícinou ruzných žaludecních potíží, pálení žáhy, dvanácterníkových vredu ci dyspepsie.

Popis:
Mycosin sérum s mírne kyselým pH pro speciální péci o svedivou, suchou, zarudlou a citlivou pokožku se sklonem k výskytu kožních plísní nebo kvasinkových infekcí. Sérum pusobí antimikrobiálne a obsažené prírodní složky zmírnují nepríjemné pruvodní jevy kožních plísní jako je suchost, svedení, pálení nebo zarudnutí pokožky.

Použití:
Dukladne protrepejte a jemne rozetrete na postižená místa. Lze pridat i nekolik kapek séra do ošetrujícího krému ci mléka. Nepoužívejte sérum pro ošetrení ocních partií a sliznic. Nevhodné pro deti do 3 let!

Úcinné látky:
Konopný olej, alkohol, hrebícek, arnika, kyselina mlécná, grepová semínka

Složení:
Alcohol Denat., Cannabis Sativa Seed Oil, Arnica Montana Flower Extract, Glycerin, Eugenia Caryophyllus Flower Oil, Aqua, Citrus Grandis Seed Extract, Sodium Caproyl / Lauroyl Lactyl Lactate, Triethyl Citrate, Menthol, Salvia Officinalis Leaf Oil, Salicylic Acid, Lactic Acid, Eugenol, D-Limonene, Geraniol, Linalool, Benzyl Salicylat.

Obsah:
20 ml