V tuto chvíli se nacházíte na herbáři , pokud si chcete produkty objednat, musíte na náš nový web apoteka-eshop.cz , Na novém eshopu se při zobrazení produktu, nachází Zelené tlačítko , které Vás odkáže "tady" na herbář, kde se o produktu dočtete mnohem více informací.


Rozumím, a chci pokračovat na herbáři, Toto není eshop!

Živý prírodní šampón na vlnité a nepoddajné vlasy

Olivový olej:Olivový olej je bohatý na vitamíny A, B, D a E, což jsou vitamíny, které jak vnitrne, tak pri zevním použití pomáhají stimulovat vlasové korínky a tím výrazne zrychlit rust našich vlasu. Zároven vlas úcinne hydratuje a regeneruje a tím zamezuje jeho krepatení, vysušování, ale i nadmerné…

Detail produktu

Domovská stránka

Cannadent regeneracní sérum

Popis:
Patentove chránená receptura s antimikrobiálním úcinkem. Sérum je kosmetický prípravek, který urychluje regeneraci tkání a prispívá ke zmírnení pocitu pálení, svedení, pnutí a nadmerné citlivosti rtu a sliznice úst spojených s výskytem aft, oparu, parodontózy a u otlaku od protéz a rovnátek

 

Použití:
Dukladne protrepejte! Sérum aplikujte prímo na citlivé místo v ústech nebo na rtech. Pocit pálení, pnutí a nadmerné citlivosti rychle ustoupí. Sérum používejte i nekolikrát denne podle potreby. Doporucujeme nekolik kapek séra pridat do sklenice vlažné vody a použít k výplachu úst. Malé balení cannadent séra je ideální na cesty.

 

Úcinné látky:
Alkohol, konopný olej, hrebícek, arnika, jedle sibirská, Tea Tree

 

Složení:
Cannabis Sativa Seed Oil, Alcohol denat., Eugenia Caryophyllus Flower Oil, Arnica Montana Flower Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil , Abies Sibirica Oil, Eugenol, Geraniol, D-Limonene, Benzyl Salicylate

 

Obsah:
5 ml

Alkohol:
Alkohol se získává fermentací rostlinných cukru (nejcasteji z kukurice, cukrové trtiny nebo obilnin - pšenice a žito). Ve složení narazíme i na denaturovaný alkohol (Alcohol denat nebo SD/CD Alcohol) s pridanou látkou, která ho delá nepoživatelným, ovšem ve funkcnosti se neliší od ethyl alkoholu. Alkohol se obecne nedoporucuje na citlivou, detskou a kojeneckou pokožku a ocní okolí, vedecky ovšem nebyly prokázány úcinky vysušování, podráždení, alergických reakcí a prostupnosti do tela/konží tkáne, kde by ethanol mohl pusobit na zdraví cloveka. V nízkých koncentracích muže alkohol docasne pomoci s kožními problémy, ovšem ve vetším množství - 50 % a více - (zpravidla je-li umísten v prvních šesti ingrediencích v INCI) se pro jistotu nedoporucuje na žádný typ pleti nebo alespon ne pri dlouhodobé a pravidelné aplikaci.
Ethanol se v kosmetice používá predevším jako konzervant a rozpouštedlo (vetšina rostlinných silic je rozpustná v alkoholu). Delá pokožku propustnejší, tím umožnuje dalším látkám (napríklad pecujícím) se rychleji vstrebat a znásobit tak svuj úcinek. Vykazuje antimikrobiální úcinky. Na pokožce se rychle odparuje (do 11,7 vterin), címž výtvárí všem známý chladivý efekt. Všeobecne se doporucuje na smíšený a mastnejší typ pleti, nebot pomáhá regulovat mazové žlázy. V menších koncentracích neuškodí ale ani citlivé ci suché pokožce. Pri pravidelném používání ve vysokých koncentracích muže ovšem narušit ochrannou bariéru pokožky, která pri nedostatecné péci muže být náchylnejší k zacervenání, vysušení, nadmernému maštení nebo akné.

 

Konopný olej:
Konopí seté je jednoletá rostlina z celedi konopovité (Cannabaceae). Má významne lécivými úcinky a  širokospektrální využití. Konopí prirozene obsahuje psychoaktivní chemické látky, tzv. kannabinoidy, tech je okolo 100 druhu. Mezi nejznámejší a nejvýznamnejší patrí THC (tetrahydrokannabinol), který je psychoaktivní a znacne ulevuje od bolesti, ovšem je nelegální. Druhý nejznámejší kannabinoid je CBD (kannabidiol), nevyznacuje se psychoaktivními úcinky, za to je lécivý a vhodný tak na kožní onemocnení. CBD je legální, i když s jistým omezením. V kosmetickém prumyslu se používá odruda bez obsahu THC (je povolené jen do obsahu 0,03%). Konopí je bohaté na vitamin E, minerály (horcík, zinek, vápník, draslík, sulfur, želeno ad.), enzymy a hlavne nenasycené mastné kyseliny. Z konopí se využívají predevším semínka (k prímé konzumaci), ze kterých se následne za studena lisuje jedlý konopný olej.
Konopný olej (tedy i konopná semínka) náleží k jednomu z nejhodnotnejších oleju na svete, díky svému vysokému obsahu (pres 75%) omega-3, omega-6 a omega-9 nenasycených mastných kyselin, které jsou jako v žádné jiné rostline v naprosto ideálním a nenahraditelným pomeru pro lidské telo. Podporuje správnou funkci celého organismu a navrací ho do rovnováhy, pomáhá se zažívacími potížemi, stimuluje imunitu, obnovuje tkáne, snižuje otoky, je protizánetlivý a protirakovinný. Díky se tomu se dá oznacit za superpotravinu. Na plet má také blahodárné úcinky, je vhodný pro všechny typy, neucpává póry, naopak bojuje proti již vzniklému akné a zároven funguje i jako prevence. Lécí kožní onemocnení, jako je suchý ekzém, lupénka, ruzné dermatitidy a akné. Podporuje proces hojení a obnovuje seberegeneraci pokožky. Díky obsahu vitaminu E chrání pokožku pred vnejšími vlivy a známkami stárnutí (vrásky, unavená plet). Pokožku tedy regeneruje, promaštuje, zklidnuje, zvlácnuje a zvyšuje její odolnost.

 

Hrebícek:
Hrebíckovec je tropický až 20 metru vysoký stálezelený strom s vonavými listy. Zrídka se na nem rozvinou kvety karmínové barvy, nebot se jako korení (hrebícek) používají ješte nerozvinutá poupata. Hrebíckovec pochází z Moluk, v soucasné dobe se hrebícek dováží predevším z ostrovu Madagaskar, Zanzibar a Pemba. Hrebíckovec nasazuje poupata 2x do roka - od cervence do zárí a od listopadu do ledna. Suší se a používají ve forme nálevu, prášku ci éterického oleje, který je získáván destilací kvetních poupat a listu vodní parou. Hrebíckovec vonný obsahuje fenoly, fenolkarbolovou kyselinu, trísloviny, flavonoidy, pryskyrice, sliz, olej a až 20 % silic obsahující eugenol a caryophyllen. Dalšími látkami jsou horcík, železo, vápník, sodík, mangan, selen, vitaminy A, B, C, E, K, kyselinu listovou, betakaroten ci omega 3 a 6 nenasycené mastné kyseliny. Z hrebícku se rovnež pripravuje tinktura. Na míste je opatrnost pri zevní aplikaci - u citlivejších jedincu by mohlo dojít ke kožnímu zánetu. Hrebíckový éterický olej je lépe používat po konzultaci s odborníkem.
Hrebícek má antiseptické, anestetické, antivirové, povzbuzující a afrodiziakální úcinky, pomáhá tišit bolesti a urychluje hojení infekcních poranení. Uplatnen má zvlášte pri trávicích obtížích - funguje jako prevence pred žaludecní nevolností, uvolnuje krece a ulevuje pri nadýmání. Vhodný je též pri nechutenství, zánetu žaludecní sliznice, zvracení nebo zácpe. Casto se využívá pri problémech v dutine ústní - pri zápachu z úst, pri zánetu a bolesti dásní a zubu. Díky hrejivým a znecitlivujícím úcinkum se hrebícek používá k masážím pri bolestech zad ci kloubu. Pro antiseptické schopnosti je výborným prostredkem k lécení infekcí, jako jsou nemoci z nachlazení, úplavice, tuberkulóza ale také malárie. Je velmi úcinný v boji s parazity, napr. pri svrabu. Hrebícek pusobí proti plísním, cistí a dezinfikuje nejen prostor, ale také dýchací cesty, uvolnuje tak odkašlávání. Jeho esence funguje jako odpuzovac hmyzu. V kosmetice se hrebícek používá pri problémech s akné. Inhalace hrebícku povzbuzuje mysl a posiluje pamet.

 

Arnika:
Prha arnika je cenná lécivá rostlina spadající do ohrožených druhu. Nejcasteji se s ní setkáme v podobe tinktury nebo masti, ty se vyrábejí z okvetních lístku žlutavé barvy. Arnika je jedovatá a užívá se jen zevne. Užívání vnitrne musí probíhat pod dohledem doktora, nebot se lze snadno predávkovat a zpusobit organismu otravu, která se projevuje nejcasteji zvýšením tepu srdce. Není to alergen, ovšem u citlivejších jedincu muže zpusobit kontaktní dermatitidu.
Arnika obsahuje silice, trísloviny, karotenoidy, mastné kyseliny a flavonoidy. Je antibiotická, protiplísnová, mírne protinádorová a silne protizánetlivá. Urychluje hojení, používá se tedy hlavne na drobná poranení, bodnutí hmyzem, popáleniny i omrzliny, pohmoždeniny, modriny, otoky, vredy, krecové žíly, bolesti kloubu a svalu, artritidu nebo revma. Arnika se nesmí používat na vetší otevrené rány. Vhodná je tedy napríklad po sportu na rekonvalescenci svalu a kloubu.

 

Sibirská jedle:
Pini Sibirica obsahuje velké množství éterických fytoncidu, obsažených predevším v bornylacetátu (nejduležitejší složka jedlového oleje - 38% celého extraktu, dává oleji charakteristickou jedlovou vuni). Pini Sibirica je také bohatý na terpeny - slouceniny rostlinného puvodu, používané pri hojivých, preventivních a kosmetických procesech. Mezi ne patrí: kafr, A-pinen, borneol, limonen, bisabolen, kadinen, humulen (A-kariofilen) a jiné.
Fytoncidy jsou látky podporující antibakteriální, antimykotické a antivirové procesy, pomáhají posilovat imunitní a obehový systém a zmírnují zánetlivé stavy. Výzkumy amerických vedcu prokázaly, že fytoncidy podporují vytvárení interferonu v bunkách ohrožených viry, které pronikají do bunek a nicí je prostrednictvím zmeny jejich genetického kódu. Interferon je tedy faktorem napomáhajícím obrane bunek proti útoku viru.
Pini Sibirica podporuje antibakteriální, antimykotickou a antivirovou terapii, má antiseptický úcinek, usnadnuje vykašlávání a používá se k inhalacím pri nemocech horních cest dýchacích. Doporucuje se rovnež pri revmatismu, zmírnuje zánetlivé stavy a bolesti ruzného puvodu. Zvyšuje odolnost organismu, upravuje metabolismus a celkový zdravotní stav.

 

Tea Tree:
Tento olej se získává ze stromu Maleleuca Alternifolia, lidove se mu ríká jednoduše australský cajovník. Jak již název napovídá, jde o rostlinu, která roste pouze v Austrálii. Olejícek je bud cirý, nebo má jemne zlatou barvu a vyniká svou cerstvou kafrovou vuní, která je velmi výrazná. Díky širokospektrým vlastnostem se hojne využívá v medicíne i v kosmetice. Protože se na cirý olej casto objevují nežádoucí reakce, používá se casteji jeho zredená forma.
Jeho užití je opravdu velmi pestré. Slouží jako dezinfekce pri ruzných poranení, napomáhá hojit drobné ranky, odreniny, škrábance i popáleniny. Je vhodný také po štípnutí hmyzem, protože zklidní bolestivé místo. Díky své typické vuni odpuzuje hmyz, mužete ho využít jako prírodní repelent. Úcinne zabranuje rozšírení infekce pri vytahování klíštete.
Zklidnuje pokožku, která je spálená od slunícka, prináší úlevu pri svedivých vyrážkách, má dobré úcinky na akné. Poradí si s plísní, s infekcemi, mužete ho dokonce kloktat pri drobných poranení v dutine ústí, umí si poradit s aftami, zánety dásní a je vhodný jej použít pri nadmerném zápachu z úst.
Tea Trea olej mužete využít také pri nemoci. Zmírnuje bolesti svalu, kloubu a hlavy pri chripkových stavech. Stací olejícek jednoduše vmasírovat do postižených míst nebo pridat do koupele. Ženy ho jiste ocení pri vaginálních mykózách.

 

Popis:
Patentove chránená receptura s antimikrobiálním úcinkem. Sérum je kosmetický prípravek, který urychluje regeneraci tkání a prispívá ke zmírnení pocitu pálení, svedení, pnutí a nadmerné citlivosti rtu a sliznice úst spojených s výskytem aft, oparu, parodontózy a u otlaku od protéz a rovnátek

 

Použití:
Dukladne protrepejte! Sérum aplikujte prímo na citlivé místo v ústech nebo na rtech. Pocit pálení, pnutí a nadmerné citlivosti rychle ustoupí. Sérum používejte i nekolikrát denne podle potreby. Doporucujeme nekolik kapek séra pridat do sklenice vlažné vody a použít k výplachu úst. Malé balení cannadent séra je ideální na cesty.

 

Úcinné látky:
Alkohol, konopný olej, hrebícek, arnika, jedle sibirská, Tea Tree

 

Složení:
Cannabis Sativa Seed Oil, Alcohol denat., Eugenia Caryophyllus Flower Oil, Arnica Montana Flower Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil , Abies Sibirica Oil, Eugenol, Geraniol, D-Limonene, Benzyl Salicylate

 

Obsah:
5 ml