V tuto chvíli se nacházíte na herbáři , pokud si chcete produkty objednat, musíte na náš nový web apoteka-eshop.cz , Na novém eshopu se při zobrazení produktu, nachází Zelené tlačítko , které Vás odkáže "tady" na herbář, kde se o produktu dočtete mnohem více informací.


Rozumím, a chci pokračovat na herbáři, Toto není eshop!

Živý prírodní šampón na vlnité a nepoddajné vlasy

Olivový olej:Olivový olej je bohatý na vitamíny A, B, D a E, což jsou vitamíny, které jak vnitrne, tak pri zevním použití pomáhají stimulovat vlasové korínky a tím výrazne zrychlit rust našich vlasu. Zároven vlas úcinne hydratuje a regeneruje a tím zamezuje jeho krepatení, vysušování, ale i nadmerné…

Detail produktu

Domovská stránka

RegeMa balzám

Popis:
Certifikovaná prírodní receptura kombinuje konopný olej s jedlovým olejem podle tradicní sibirské medicíny pro rešení problému jako je suchá, drsná pokožka, otlaky, zádery, bolavé koutky a prasklinky rtu i kuže. Ideální na cesty jako univerzální regeneracní balzám pro deti i pro dospelé, také pro tehotné a kojící ženy.

 

Použití:
Jemne vetrete do pokožky nebo na rty. Aplikaci opakujte nekolikrát denne dle potreby. Balzám je možné používat celorocne a dlouhodobe.

 

Úcinné látky:
Konopný olej, sibirská jedle, máslovník, cištený vcelí vosk, šalvej

 

Složení:
Cannabis Sativa Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Cera Alba, Abies Sibirica Oil, Cetearyl Alcohol, Tocopherol, Salvia Triloba Leaf Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, D-Limonene.

 

Obsah:
7ml

Konopný olej:
Konopí seté je jednoletá rostlina z celedi konopovité (Cannabaceae). Má významne lécivými úcinky a  širokospektrální využití. Konopí prirozene obsahuje psychoaktivní chemické látky, tzv. kannabinoidy, tech je okolo 100 druhu. Mezi nejznámejší a nejvýznamnejší patrí THC (tetrahydrokannabinol), který je psychoaktivní a znacne ulevuje od bolesti, ovšem je nelegální. Druhý nejznámejší kannabinoid je CBD (kannabidiol), nevyznacuje se psychoaktivními úcinky, za to je lécivý a vhodný tak na kožní onemocnení. CBD je legální, i když s jistým omezením. V kosmetickém prumyslu se používá odruda bez obsahu THC (je povolené jen do obsahu 0,03%). Konopí je bohaté na vitamin E, minerály (horcík, zinek, vápník, draslík, sulfur, želeno ad.), enzymy a hlavne nenasycené mastné kyseliny. Z konopí se využívají predevším semínka (k prímé konzumaci), ze kterých se následne za studena lisuje jedlý konopný olej.
Konopný olej (tedy i konopná semínka) náleží k jednomu z nejhodnotnejších oleju na svete, díky svému vysokému obsahu (pres 75%) omega-3, omega-6 a omega-9 nenasycených mastných kyselin, které jsou jako v žádné jiné rostline v naprosto ideálním a nenahraditelným pomeru pro lidské telo. Podporuje správnou funkci celého organismu a navrací ho do rovnováhy, pomáhá se zažívacími potížemi, stimuluje imunitu, obnovuje tkáne, snižuje otoky, je protizánetlivý a protirakovinný. Díky se tomu se dá oznacit za superpotravinu. Na plet má také blahodárné úcinky, je vhodný pro všechny typy, neucpává póry, naopak bojuje proti již vzniklému akné a zároven funguje i jako prevence. Lécí kožní onemocnení, jako je suchý ekzém, lupénka, ruzné dermatitidy a akné. Podporuje proces hojení a obnovuje seberegeneraci pokožky. Díky obsahu vitaminu E chrání pokožku pred vnejšími vlivy a známkami stárnutí (vrásky, unavená plet). Pokožku tedy regeneruje, promaštuje, zklidnuje, zvlácnuje a zvyšuje její odolnost.

 

Sibirská jedle:
Pini Sibirica obsahuje velké množství éterických fytoncidu, obsažených predevším v bornylacetátu (nejduležitejší složka jedlového oleje - 38% celého extraktu, dává oleji charakteristickou jedlovou vuni). Pini Sibirica je také bohatý na terpeny - slouceniny rostlinného puvodu, používané pri hojivých, preventivních a kosmetických procesech. Mezi ne patrí: kafr, A-pinen, borneol, limonen, bisabolen, kadinen, humulen (A-kariofilen) a jiné.Fytoncidy jsou látky podporující antibakteriální, antimykotické a antivirové procesy, pomáhají posilovat imunitní a obehový systém a zmírnují zánetlivé stavy. Výzkumy amerických vedcu prokázaly, že fytoncidy podporují vytvárení interferonu v bunkách ohrožených viry, které pronikají do bunek a nicí je prostrednictvím zmeny jejich genetického kódu. Interferon je tedy faktorem napomáhajícím obrane bunek proti útoku viru.
Pini Sibirica podporuje antibakteriální, antimykotickou a antivirovou terapii, má antiseptický úcinek, usnadnuje vykašlávání a používá se k inhalacím pri nemocech horních cest dýchacích. Doporucuje se rovnež pri revmatismu, zmírnuje zánetlivé stavy a bolesti ruzného puvodu. Zvyšuje odolnost organismu, upravuje metabolismus a celkový zdravotní stav.

 

Máslovník:
Bambucké máslo je puvodem z Afriky. Vzniká z plodu stromu Máslovníku afrického (Butyrospermum parkii), který je podobný našemu dubu a dorustá do výšky 12 - 20 m. Plodem jsou bobule obsahující jedno až dve semena, která se podobají konským kaštanum. Tyto orechy se sbírají a poté nekolik hodin varí, až dojde ke vzniku extraktu bambuckého másla. Vylisováním plodu vzniká hutné máslo, které je za bežných okolností tuhé a rozpouští se telesným teplem. Bambucké máslo patrí k tradicním pecujícím máslum, které se v Africe používají opravdu na všechno (kosmetika, kuchyne apod.) V ceštine tomuto máslu ríkáme bambucké, nebo také karité, setkat se mužete i s názvem máslo shea, vycházejícího z anglictiny. Bambucké máslo je již velmi dlouho známé pro své príznivé úcinky na pokožku, kterou hydratuje, vyživuje, zjemnuje a chrání proti nepríznivému pocasí. Obsahuje vitamíny A, E a F, nenasycené mastné kyseliny (olejovou, stearovou, linolenovou aj.).
Mezi další látky patrí voskové estery, fytosteroly, terpeny a uhlovodíky. V kosmetice se toto máslo používá v pletové, telové i vlasové péci. Používá se nejen cisté bambucké máslo, ale i extrakt (Butyrospermum parkii extract) nebo ve forme oleje (Butyrospermum parkii oil). Máslo pusobí antibakteriálne a protizánetlive. Má výrazné regeneracní schopnosti, pokožku promastí a vyživí. Navíc má i prirozený ochranný SPF faktor (SPF 4 - 6), takže pomáhá chránit pred slunecním zárením. Je hutné a mastné (pri nižších teplotách je tuhé, zkapalnuje pri teplotách nad 40 °C), ale výborne proniká do pokožky a je vhodné i na citlivou detskou pokožku. Prípravky, které obsahují bambucké máslo, se dobre uplatnují pri hojení a ošetrování spálenin, zvyšování odolnosti kuže proti infekcím a nemocem. Svými vlastnostmi je bambucké máslo predurceno jak k bežné péci o pokožku, tak k ošetrení podráždení, popálenin, atopických ekzému, lupénky, dermatitid, suchých opruzenin apod.

 

Vcelí vosk:
Vcelí vosk je využíván již po staletí. Napadlo by vás, že v antickém Ríme využívali vcelí vosk jako platidlo? A co vám ríká strdí? Pokud si ješte ze školních lavic pamatujete, že když praotec Cech prišel na horu Ríp, mluvil mimo jiné i o strdí, jednalo se vlastne o vcelí vosk. Již z toho vyplývá, že vcelí vosk je skutecne užitecným produktem.
Jedním ze základních výrobku, které se z vcelího vosku prodávají, predstavují svícky. Nepatrí vetšinou k nejlevnejším, na druhou stranu jsou prírodním produktem, jehož výhodou je, že ze svícky z vcelího vosku žádný vosk nevytéká, nebot se postupne všechen pálí.
Panenský vcelí vosk je výborný behem onemocnení horních cest dýchacích. Vyzkoušejte žvýkat medové plásty z panenského vcelího vosku. Zároven vcelí vosk celkove prospívá naší ústní dutine, nebot pomáhá zbavit se aftu i pri paradontóze. Mimo jiné, pokud se vám podarí z plástu vyžvýkat i med, budete mít krásne cisté zuby. Zbytek plástu mužete pak jednoduše vyplivnout.
V kosmetickém prumyslu se se vcelím voskem nesetkáváme jen pri výrobe krému a mastí, ale rovnež je soucástí gelu, vosku na vlasy, rasenek, balzámu na rty nebo rtenek, nebot stojí za jejich lepší strukturou, je jemnejší a v neposlední rade brání i zadržování oleju.
Krome kosmetického a farmaceutického prumyslu je vcelí vosk nepostradatelnou surovinou potravinárského prumyslu, kde jej napríklad využíván pri výrobe lesklých povrchu bonbonu, cokolády ci dalších cukrovinek. Behem pecení jej mužete taktéž vyzkoušet k potírání plechu. V potravinárském prumyslu se u vcelího vosku mužete setkat s oznacením E901. Nelekejte se však, toto “écko” patrí mezi užitecné, neškodné a navíc prospešné.
Zajímavé je použití vcelího vosku na drevo. Možná jste si už všimli, že na nekterých leštenkách je obrázek vcelky a medového plástu? Není tomu tak vubec náhodou. Vcelí vosk je skvelým pomocníkem pri úklidu a leštení nábytku. Jestliže se vám nechce utrácet za leštenky na nábytek, mužete si jednu takovou pripravit i svépomocí. Ve vodní lázni si rozpustte ve 200 ml terpentýnu približne 200 g vcelího vosku. Do této smesi za stálého míchání pomalu prilévejte 50 ml vody smíchané s 50 ml tekutého mýdla. Smes míchejte, dokud se vám krásne nespojí a nezhoustne. Poté ji nechte vychladnout. Možná budete prekvapeni, jaké skvelé leštící úcinky má vcelí vosk na drevo.

 

Šalvej:
Šalvej lékarská je vytrvalá, silne aromatická, teplomilná rostlina z celedi hluchavkovitých (Lamiaceae), která dorustá výšky 20–70 cm (v závislosti na podmínkách, vyšší rostliny se vyskytují v teplých oblastech napr. na Balkáne). Název rostliny je odvozen od latinského "salvare" - spasit, vylécit. Lécivé úcinky šalveje byly známé už ve starovekém Egypte. K nám se dostala pravdepodobne nekdy v 9. století, kdy se zacala pestovat v klášterních zahradách. Šalvej obsahuje silice (thujon, cineol, kafr, borneol, salviol). Dále obsahuje trísloviny, saponiny, horciny, pryskyrice, vitaminy skupiny B, vitamin P, minerální a hormonálne úcinné látky). Predmetem použití jsou predevším listy (nekdy celá nat), které se uplatnují jako korení v kuchyni. V lidovém lécitelství se z nich pak pripravuje caj, odvar, tinktura a destilací také éterický olej.
Pusobení šalveje lékarské je široké díky jejím antibiotickým, protivirovým a protizánetlivým úcinkum: pomáhá pri lécbe ruzných druhu rakovin a pri onemocnení míchy. Harmonizuje trávicí soustavu tím, že ulevuje od nadýmání, zabranuje prujmum, pusobí proti krecím a pomáhá pri žaludecních, strevních, žlucníkových potížích a pri onemocnení jater. Zmírnuje zánety dásní a zubu, celkove pomáhá pri zánetech v krku a odhlenuje. Také posiluje dýchací systém. Uplatnení najde i pri tresu koncetin, procištuje krev a zlepšuje cinnost nervové soustavy. Povzbuzuje chut k jídlu. Omezuje nocní pocení (zejména nervového puvodu v období klimakteria nebo puberte), pomáhá pri nepravidelné menstruaci a snižuje produkci materského mléka. V kosmetice se šalvej používá pro své stahující a dezinfekcní schopnosti (pletová voda má výborné úcinky na problematickou a aknózní plet), potlacuje tvorbu lupu (doporucuje se zde používat šalvejový odvar) a pro své úcinky pri lécbe zánetu v dutine ústní se její výtažky pridávají i do zubních past. Šalvej by se nemela používat vnitrne ve vetším množství, obsažený thujon je totiž jedovatý. Nedoporucuje se ani použití éterického oleje tehotným ženám a detem do veku 3 let a jeho použití na kuži v neredeném stavu.

 

Popis:
Certifikovaná prírodní receptura kombinuje konopný olej s jedlovým olejem podle tradicní sibirské medicíny pro rešení problému jako je suchá, drsná pokožka, otlaky, zádery, bolavé koutky a prasklinky rtu i kuže. Ideální na cesty jako univerzální regeneracní balzám pro deti i pro dospelé, také pro tehotné a kojící ženy.

 

Použití:
Jemne vetrete do pokožky nebo na rty. Aplikaci opakujte nekolikrát denne dle potreby. Balzám je možné používat celorocne a dlouhodobe.

 

Úcinné látky:
Konopný olej, sibirská jedle, máslovník, cištený vcelí vosk, šalvej

 

Složení:
Cannabis Sativa Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Cera Alba, Abies Sibirica Oil, Cetearyl Alcohol, Tocopherol, Salvia Triloba Leaf Extract, Salvia Officinalis Leaf Extract, Helianthus Annuus Seed Oil, D-Limonene.

 

Obsah:
7ml