V tuto chvíli se nacházíte na herbáři , pokud si chcete produkty objednat, musíte na náš nový web apoteka-eshop.cz , Na novém eshopu se při zobrazení produktu, nachází Zelené tlačítko , které Vás odkáže "tady" na herbář, kde se o produktu dočtete mnohem více informací.


Rozumím, a chci pokračovat na herbáři, Toto není eshop!

Živý prírodní šampón na vlnité a nepoddajné vlasy

Olivový olej:Olivový olej je bohatý na vitamíny A, B, D a E, což jsou vitamíny, které jak vnitrne, tak pri zevním použití pomáhají stimulovat vlasové korínky a tím výrazne zrychlit rust našich vlasu. Zároven vlas úcinne hydratuje a regeneruje a tím zamezuje jeho krepatení, vysušování, ale i nadmerné…

Detail produktu

Domovská stránka

Snídanová smes mango - Baobab DOCASNE NEDOSTUPNÉ

Popis:
-raw
-pocit sytosti
-bez lepku
-obohaceny o superfoods

Pohanková krupice:
Obsahuje vysoké množství pomalu vstrebatelných sacharidu a dále bílkoviny s komplexnejším složením než obiloviny. Prirozene obsahuje radu minerálu a vitamínu.

Vlocky z bezlepkového a naklíceného ovsa:
Ovesné vlocky jsou bohaté na pomalu metabolizované sacharidy a jsou prirozeným zdrojem minerálu a vitamínu. Navíc oves ve snídaních ISWARI je bezlepkový a naklícený!

Mango:
Mango je tropické ovoce, plod mangovníku. Prirozene obsahuje radu vitamínu, minerálu a vlákninu. Obsahuje malé množství tuku a sodíku.

Baobab:
Baobab zraje a zároven se i suší na stejnojmenném africkém strome, který je nekdy nazýván "stromem života" kvuli jeho neobycejným nutricním vlastnostem.

Lucuma:
Ovoce z Peruánských And. Patrí mezi dnes zapomenuté plodiny, prestože kdysi bývala cenenou potravinou Inku. Má lahodnou krémovou chut s jemnou príchutí vanilky. Je bohatá na pomalu vstrebatelné sacharidy, prirozene obsahuje železo.

Naklícená pohanka:
Naklícená neloupaná pohanka je stravitelnejší, protože pri klícení se aktivují enzymy a štepí organické látky. A navíc naklícená pohanka bájecne chutná a krupe.

Složení:
Bio pohanková krupice, bio bezlepkový oves naklícený – vlocky, bio naklícená pohanka, bio lucuma, bio kokosový cukr, bio mango (lyofilizované) (6 %), bio baobab (3 %).

Pohanka:
Pohanka celkove posiluje organismus, hodí se  tedy k rekonvalescenci a jako hodnotná dietická strava. Lécebný úcinek pohanky spocívá zejména v obsaženém rutinu, který je vynikající na lécbu všech druhu cévních potíží. Zvyšuje pružnost cév, snižuje lámavost kapilár - ovlivnuje tedy fragilitu cév (náchylnost k tvorení modrin a podlitin), hojí krecové žíly, hemoroidy. Je to dobrá prevence proti vápenatení cév - ateroskleróze i cévním mozkovým príhodám (mrtvicím). Úcinkuje též pri krvácení do sítnice. Snižuje krevní tlak, hladinu krevního cholesterolu, má detoxikacní úcinky.

Oves - klícky:
Naklícená semena jsou bohatým zdrojem minerálních látek, vitamínu, enzymu, stopových prvku a rostlinných bílkovin v koncentrované forme. Už po dvou hodinách klícení se v semínku zvyšuje obsah vitamínu a balastních látek o 50% až 200%. V praxi to znamená, že když sníte lžíci naklícených semen napr. redkvicky, zaplavíte své telo množstvím prospešných sloucenin, které byste jinak museli získat snedením približne 30 kusu dozrálých redkvicek. To už stojí za pozornost, co ríkáte? S takovým vysokým obsahem vitamínu je logické, že klícky mají lécivé a regeneracní úcinky. Uplatnují se pri lécbe cukrovky, cévních onemocneních i poruchách metabolismu.

Lucuma:
Lucuma je exotické ovoce známé predevším v zemích Jižní Ameriky. Díky vedeckým studiím z posledních let se však dostává do popredí zájmu na celém svete. Studie ukazují, že toto sladké ovoce muže být velice zdraví prospešné a muže pomáhat pri ruzných zdravotních potížích.
Lucuma pochází puvodem z Peru, kde je známá jako „zlato Inku“. Používá se zde již tisíce let jako lécebný prostredek a zdravé dochucovadlo. Její chut pripomíná smes sladkých brambor, javorového sirupu a karamelu. Je vhodnou prísadou do dezertu, nápoju, jogurtu ci detské výživy. Je velice dobre stravitelná a proto ji mohou používat i lidé s trávicími potížemi.
Lucuma je vynikajícím zdrojem antioxidantu, vlákniny, vitamínu a minerálu a tím prispívá ke správnému fungování organismu. Obsahuje 14 esenciálních stopových prvku vcetne významného množství horcíku, fosforu, draslíku, sodíku a vápníku. Dále je vynikajícím zdrojem betakaroténu a vitamínu skupiny B.
Má pozitivní úcinky na imunitní systém, pusobí protizánetlive, urychluje hojení ran, podporuje bunecnou regeneraci a udržuje mladistvou plet.

Kokosový cukr:
Kokosový cukr patrí mezi novejší sladidla, která nahrazují klasický cukr. Je velmi chutný a rovnež predstavuje zdravejší variantu pro naše telo. Má nízký glykemický index 35 (nekdy je uvádeno rozmezí 30 až 40) a je vhodný jako alternativa bílého repného cukru. Jako surovina se kokosový cukr získává v Indonézii (ostrov Bali) rucním sberem nektaru z kvetu kokosových palem. Nektar se získává naríznutím palmového okvetí. Po sesbírání se uvarí, tím se vytvorí karamel, který se rozdrtí do jemne drobných hnedých krystalku karamelové chuti. Chut kokosového cukru se však muže behem roku lehce menit v závislosti na sklizni a poddruhu palmy, z níž je vyráben. Je duležité podotknout, že se nejedná o rafinovaný cukr. V Asii se již používá stovky let jako oblíbené sladidlo. Z vitamínu je bohatý na vitamíny skupiny B, z minerálu obsahuje horcík, draslík, zinek a železo. Rovnež obsahuje antioxidanty (vysoký podíl) a 14 aminokyselin. Antioxidanty hrají významnou roli v prevenci rakoviny, protože pusobí proti negativne pusobícím volným radikálum, které se vyskytují všude kolem nás. Má široké použití v kuchyni - pridává se do zákusku, používá se pri pecení, dává do cereálií, je vhodný jako sladidlo k oslazení nápoju, jak horkých, tak studených. Uvádí se, že pomáhá udržovat stálost vnitrního prostredí, podporuje imunitní systém a pusobí blahodárne na celý organismus.

Mango:
Mangovník indický je stálezelený strom z celedi ledvinovníkovitých (Anacardiaceae). Pochází z jižní a jihovýchodní Asie. Roste ve vlhkých, tropických a subtropických oblastech. Dorustá do výšky 10-40 m. Jedná se o nejznámejší a nejrozšírenejší druh rodu mangovníku. Pestuje se pro své chutné plody, obecne nazývané manga (už dlouho pred naším letopoctem). V lidovém lécitelství se však používají i sušené kvety manga (pomáhají pri prujmech, lécí úplavici a nemoci mocového mechýre) a kura (má svíravé úcinky a pusobí proti revmatismu). Buddhisté verí, že je mangovník posvátný strom (symbol lásky, plodnosti a prátelství), v jehož stínu meditoval sám Buddha. Mango obsahuje vitaminy A, E a C, vitaminy skupiny B, beta karoten, draslík (duležitý pro vylucování vody a tuku), mangan (duležitý pro tvorbu kožního a vlasového pigmentu), med, zinek (správná funkce žláz s vnejší sekrecí, stavba vazivové tkáne, dobrý stav kuže), vlákninu aj. Díky vysokému obsahu vitaminu je významným antioxidantem. Obsahuje také niacin (vitamin B3, který posiluje nervy a spánek) a kyselinu pantotenovou (vitamin B5, který zlepšuje kvalitu kuže, vlasu a nehtu). Pro své antioxidacní a hydratacní úcinky se mango používá i v kosmetice, kde pusobí proti stárnutí kuže a zabranuje její pigmentaci. Detoxikuje pokožku, prispívá k obnove bunek, zabranuje vzniku akné a chrání pred volnými radikály. Mango pomáhá v boji proti lupum, dodává vlasum lesk a podporuje jejich rust.

Baobab:
Plod baobabu je v tradicní africké medicíne využíván k lécbe horecky, ale rovnež je soucástí místní kuchyne. Predstavuje zdroj rady vitamínu, zejména vitamínu C (kyseliny askorbové), z minerálních prvku jsou hojne zastoupeny vápník, horcík a draslík, dále obsahuje aminokyseliny, polysacharidy a v neposlední rade je bohatým zdrojem vlákniny (podporuje dobré fungování zažívacího systému) - dužina obsahuje 45 % vlákniny. Jeho hlavní složkou je pektin. Tyto složky jsou významné pro správnou funkci zažívacího ústrojí, udržování správné hladiny cholesterolu, mají probiotický úcinek a pozitivní vliv na strevní bakterie. V tradicním lidovém lécitelství se používá mimo jiné jako doplnek lécby revmatických nemocí ci nemocí horních cest dýchacích. Je zajímavé, že strom dokáže zadržovat velké množství vody (uvádí se až 100 litru). Rovnež je známý svou dlouhovekostí - vek nekterých starších stromu je odhadován na 1 000 let a možná i více.

Popis:
-raw
-pocit sytosti
-bez lepku
-obohaceny o superfoods

Pohanková krupice:
Obsahuje vysoké množství pomalu vstrebatelných sacharidu a dále bílkoviny s komplexnejším složením než obiloviny. Prirozene obsahuje radu minerálu a vitamínu.

Vlocky z bezlepkového a naklíceného ovsa:
Ovesné vlocky jsou bohaté na pomalu metabolizované sacharidy a jsou prirozeným zdrojem minerálu a vitamínu. Navíc oves ve snídaních ISWARI je bezlepkový a naklícený!

Mango:
Mango je tropické ovoce, plod mangovníku. Prirozene obsahuje radu vitamínu, minerálu a vlákninu. Obsahuje malé množství tuku a sodíku.

Baobab:
Baobab zraje a zároven se i suší na stejnojmenném africkém strome, který je nekdy nazýván "stromem života" kvuli jeho neobycejným nutricním vlastnostem.

Lucuma:
Ovoce z Peruánských And. Patrí mezi dnes zapomenuté plodiny, prestože kdysi bývala cenenou potravinou Inku. Má lahodnou krémovou chut s jemnou príchutí vanilky. Je bohatá na pomalu vstrebatelné sacharidy, prirozene obsahuje železo.

Naklícená pohanka:
Naklícená neloupaná pohanka je stravitelnejší, protože pri klícení se aktivují enzymy a štepí organické látky. A navíc naklícená pohanka bájecne chutná a krupe.

Složení:
Bio pohanková krupice, bio bezlepkový oves naklícený – vlocky, bio naklícená pohanka, bio lucuma, bio kokosový cukr, bio mango (lyofilizované) (6 %), bio baobab (3 %).